Informasjonsteknologi og medieproduksjon [Hopp til innhold]

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Dette er et helt nytt yrkesfaglig studietilbud som gir deg muligheten til å jobbe med nye og tradisjonelle fagområder innenfor informasjonsteknologi og medieproduksjon. Faget gir deg både praktiske og teoretiske ferdigheter i tråd med arbeidslivets behov. Her får du utvikle deg innenfor kommunikasjon, kreativitet og problemløsning. Innblikk i teknologiens konsekvenser, etikk og lovverk står også sentralt.

På Vg1 jobber du med både informasjonsteknologi og medieproduksjon. Det legges opp til at du skal få mest mulig breddekompetanse innenfor fagområdene:

 

  • Konseptutvikling og programmering – Her lærer du å visualisere og utvikle konsepter tilpasset ulike plattformer og det å lage interaktive fortellinger og spill. I programmering får du opplæring i ulike kodespråk og prinsipper for å søke etter feil og rette opp disse feilene. I tillegg lærer du om god infrastruktur og teknisk arkitektur.

 

  • Design, historiefortelling og teknologiforståelse – Her får du kunnskaper om datanettverk, brukerstøtte og service knyttet til systemer og tjenester. I tillegg får du praktiske ferdigheter i hvordan du kan utnytte teknologi for å kommunisere med ulike målgrupper. Du lærer hvordan man kan skape gode brukergrensesnitt og -opplevelser. Du utvikler din kompetanse for å bruke illustrasjon, typografi og layout til å skape gode visuelle utrykk og opplevelser.

 

På Vg2 velger du å spesialisere deg innen ett av de to fagområdene. Du skaffer deg mer dybde- kompetanse i enten informasjonsteknologi eller medieproduksjon. Utdanningsløpet fører fram til fagbrev - etter to år på skole og to år som lærling - eller du kan fortsette et tredje år med ytterligere spesialisering.

I valgfaget yrkesfaglig fordypning får du samtidig mulighet til å prøve ut interessefeltene dine i samarbeid med lokalt næringsliv. Det kan for eksempel være innen grafisk design og illustrasjon, spill- eller programvareutvikling. Ved utplassering i slike mediebedrifter - eller gjennom mer avgrensede prosjekter - får du innblikk i hvordan bransjen fungerer. Her erfarer du også hvilke utfordringer som venter deg senere i arbeidslivet. Arbeid med ordentlige arbeidsoppgaver og annerkjennelse av andre enn skolen og lærer, skaper engasjement og motivasjon.

 

Kort sagt gir dette nye yrkesfaglige studietilbudet deg kunnskaper, ferdigheter og holdninger innen

 

  • Koding
  • Kreativitet og idéarbeid
  • Web- og app-utvikling
  • Datasikkerhet og personvern
  • Oppsett og drift av datanettverk og server
  • Historiefortelling i spill, foto og film
  • Grafisk design og illustrasjon

 

Inntaket til videregående skole har søknadsfrist 1. mars. Søk på vilbli.no

Høsten 2020 står lærerne på Nannestad videregående skole klare til å ta i mot deg!

Kontaktperson

Odd Johnsen

Administrasjonsleder / Avdelingsleder Medier og kommunikasjon

E-post Odd.Johnsen@nannestad.vgs.no

Tlf: 63996640 / 41340851