Søk på fremtiden din.

På Nannestad videregående skole kan du søke deg inn på det utdanningsprogrammet som passer for deg, uansett om du ønsker å bli kokk eller ingeniør. Inntaket til videregående skole har søknadsfrist 1. mars. Høsten 2017 står lærerne på Nannestad videregående skole klare til å ta i mot deg!

Det er kanskje første gang du skal ta et så viktig valg som skoleplass? For noen er valget enkelt, de bestemte seg for lenge siden. For andre er det kanskje ikke så opplagt hva de ønsker å jobbe med. I tillegg til utdanningsprogram må du velge hvilken videregående skole du skal søke på. Skal du velge den skolen som ligger nærmest hjemme eller orker du litt lenger reisevei for å ta et spesielt fag?

Videregående opplæring består av 13 forskjellige utdanningsprogram. Disse er delt i to grupper, 5 studieforberedende og 8 yrkesfaglige. De studieforberedende utdanningsprogrammene leder til generell studiekompetanse. Med generell studiekompetanse kan du søke opptak til universiteter og høyskoler. På yrkesfag får du såkalt yrkeskompetanse (med eller uten fag-/svennebrev) På yrkesfag er det litt forskjellig hvor mange år du går på skole. Noen går ut i opplæring i bedrift etter to år, mens andre velger å ta påbygning til generell studiekompetanse.

På videregående skole tilbringer du skoledagen sammen med folk som har samme interesser som deg. Det skaper godt klassemiljø! Ikke minst tror vi at elevene våre setter pris på at vi har en ganske ny skole med oppdatert teknisk utstyr. Ikke minst har vi et Newton rom! Det er kort fortalt et vitensenter hvor elevene får opplæring og praktisk erfaring med noen utvalgte spennende realfagsemner, som for eksempel Lego Education. Da jobbet elevene med fornybar energi ved å bruke avansert Lego til å bygge vindmøller og solceller. Elevene på medier og kommunikasjon har profesjonelt utstyr til foto og video i tillegg til studioer.

Nannestad videregående skole har forresten lavere fraværsgjennomsnitt enn mange andre skoler. Det sier også noe om hvor bra skolemiljø vi har og at elevene våre har lyst til å komme på skolen. Det er vi veldig stolte av!

Vi gleder oss til høsten og håper å se deg!

Norgesmesterskap butikkslakter

13.09.2019

Det skjæres i ulike stykker kjøtt, i høy hastighet og med nøyaktig presisjon. Torsdag var det kamp om å gå til topps i NM butikkslakter for de fire lærlingene fra Sør- og Østlandet.

Les saken

De to skolepsykologene Kristine Bøe og Eline Balsnæs skal bidra til å styrke skolehelsetjenestens arbeid med psykisk helse ved de videregående skolene på øvre Romerike. Ordningen er en del av et treårig prøveprosjekt i Akershus fylkeskommune.

Egne skolepsykologer skal styrke skolehelsetjenesten

11.09.2019

Fra høsten 2019 skal psykologene Kristine og Eline bidra til å styrke skolehelsetjenestens arbeid med psykisk helse ved de videregående skolene på øvre Romerike.

Sosiologi-klassen på studietur til Oslo

09.09.2019

Sist fredag hadde sosiologi-klassen en flott fagdag på t-bane og trikk rundt i Oslo. Elevene studerte forskjeller på folk, hus og biler på Oslo øst og vest ved bruk av observasjon og intervjuer.