Matservering til toppidretten

Helgen 28.februar til 3. mars dro elever og lærere til Gålå for å servere utøvere fra Bjerke og Eidsvoll Verk i forbindelse med Hovedlandsrennet.

Guttene som var med var Sander Myran, Richard Lindløkken, Endre Holtet og Chriss Bredesen. Asle Faannessen / Nannestad vgs
Guttene som var med var Sander Myran, Richard Lindløkken, Endre Holtet og Chriss Bredesen.
Asle Faannessen / Nannestad vgs

Fire elever og to lærere pakket bilene fulle av de deiligste råvarer og satt kursen mot Gålå denne helgen. Oppdraget var å lage frokost tre dager og middag tre dager til sultne utøvere.

Frokosten skulle holde hotellstandard, og det gjorde den til gangs! Middagene måtte være næringsrike. Ikke bare skulle det være godt med karbohydrater i den, men vitaminer og fiber skulle også være godt representert. Elevene disket opp med fritert skrei med båtpoteter, bryggrynsalt og chilimajones, marinerte kyllinglår med bakte rotgrønnsaker, kremet saus og persillepoteter, samt da en kraftig kjøttgryte med økologisk kalv fra Grøndalen Gård i Nes. Til denne var det skikkelig potetstappe og grønn salat. 

For elevene ble det lange dager. Opp klokken 05 hver morgen, og i seng klokken ti på kvelden. Etter at frokosten var ryddet bort, gikk de over en mil på ski både fredag og lørdag. Etter skituren var det bare tid til dusj, før middagsproduksjonen startet. På hytta var det en gammel komfyr som brukte lang tid på å bli varm, så det å koke poteter tok faktisk 3 timer totalt! 

Vi var så heldige at en av utøverne vant sin klasse, og da ble det kakebaking også på oss. 

Vi takker for tilliten, og håper på gjentakelse neste år. 

Tekst og bilder: Asle Faannessen.