Nannestadlærer på USA-turne

Engelsklærer Thor Christian Maast har vært på turne i USA med bandet Easy Giant. Les hva han skriver om turneen her.

I oktober var jeg så heldig å få dratt på USA-turne med bandet jeg spiller i, Easy Giant. Bandet er fra California og er sammensatt av en gjeng profesjonelle snowboardere og musikere som spiller blues og soul inspirert surf-rock. Vi har turnert sammen med et av verdens ledende snowboardfilmselskaper, Absinthe Films, som har vært på verdensturne med nye filmen deres Stay Tuned. Absinthe har laget snowboardfilmer i over 20 år, og Easy Giant har laget musikk til filmene deres de siste tre-fire årene.

Denne turneen var virkelig et drømmeeventyr. Vi reiste gjennom midtvesten og vestkysten i turnebuss. Turneen startet i Colorado for så å fortsette videre gjennom Utah, gjennom Nevada til sør i California og videre oppover hele vestkysten til Seattle, Washington og opp til grensen mot Canada. I alt spilte vi 15 konserter på 17 dager, og levde et hektisk og fantastisk turneliv med ny konsert i en ny by nærmest hver dag. Vi hadde to dagers pause på hele turneen, så her var det bare å henge på karusellen!

Reisen tok oss gjennom alt fra småbyer i fjellområder, ørken og slettelandskap til storbyer som Los Angeles, Portland og Seattle. Opplevelsene og inntrykkene er noe jeg kommer til å sitte igjen med resten av livet, og spesielt gøy var det å få vært med på en reise gjennom et så stort og variert landskap. Takk til ledelsen på skolen som ga meg permisjon fra jobben som gjorde at jeg fikk blitt med på turneen!

Tekst og bilder: Thor Christian Maast.