Premiere på filmen "Vær raus"

Torsdag 11. oktober var det premiere på filmen «Vær raus» i auditoriet på Nannestad videregående skole. Kortfilmen er en del av et større prosjekt på skolen, i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Filmen er produsert av MK-elevene Marcus Pedersen, Vegard Hoelsæter og Edvin Fjørtoft Pettersen.

Vær raus er årets tema ved Verdensdagen for psykisk helse, og målet med filmen er å belyse hvordan man som medmennesker kan være raus og inkluderende med hverandre. I filmen får vi blant annet høre hva det å være raus betyr for et knippe nordmenn i alle aldre.

- Jeg tok oppdraget fordi jeg syntes det hørtes gøy ut, og ikke minst fordi jeg synes psykisk helse er et viktig tema, sier Marcus Pedersen, som er glad for at de tok oppdraget til tross for at produksjonen har vært hektisk.

Filmskaperne kan skilte med ros fra både elever og lærere som var tilstede på premieren, og som synes det var en god filmproduksjon og et godt bidrag til å belyse tema.

Tekst: Isac Bartvik Jørgensen

Se filmen her: