Digitalt besøk av Mattingly og Ghobar ved Nannestad vgs

Siden 2015 har elevene på Internasjonal engelsk fått besøk av mange administrerende og tekniske direktører, via Skype eller Zoom. Dette skoleåret er vi godt i gang med nettverksbasert læring og i september har vi allerede hatt besøk av to internasjonale gjester.

Den første gjesten var Alex Mattingly. Han er en amerikansk elev som også er entreprenør og innovatør. Alex snakket om sin startup, grunnene til at han opprettet den, hvordan han gjorde det, sosiale medier som markedsføringskanaler og hvilke utfordringer han hadde på veien til suksess. Elevene kunne stille spørsmål og knytte kontakt med ham på LinkedIn.

Den andre gjesten var Tarek Ghobar. Tarek er også entreprenør, og en av grunnleggerne av Icy Solutions. Denne økten var ledet av elev Mads Koppang. Det var første gang en av våre egne elever hadde ansvar for en hel økt, noe som var meget vellykket. Tarek snakket om viktigheten av innovasjon i samfunnet, men også viktigheten av det å feile når man etablerer en egen bedrift. Som eksempel brukte han sin egen bedrift Icy Solutions som gikk konkurs. Tarek snakket også om hvordan det var å gå på en norsk skole i regi av UWC, United World Colleges, og om å studere i Canada og Nederland. Alle temaene han tok opp passet utmerket til kompetansemålene vi skal dekke dette året. 

Målet med disse øktene er å vise elevene hvordan de kan opprette egne læringsnettverk og hvordan de kan utnytte sosiale medier i fremtiden. 

Tekst og bilder: Barbara A. Zielonka.