Foredrag og grilling for russen

På onsdag var det foredrag for russen i forbindelse med at de har signert en avtale med Norsk narkotikapolitiforening og Ullensaker politi om å avstå fra illegale rusmidler. I tillegg overrasket skoleledelsen med å arrangere grilling.

Espen Sandvold sammen med representanter fra Ullensaker politi.  Mads Koppang / Nannestad vgs
Espen Sandvold sammen med representanter fra Ullensaker politi.
Mads Koppang / Nannestad vgs

Espen Sandvold holdt et foredrag for alle russeelevene, i flere omganger siden auditoriet ikke kan fylles opp pga smittevern.

Han snakket om faren ved illegale rusmidler og roste Nannestad-russen for at de har signert avtalen.

- Dere er det andre kullet på Romerike som har signert denne avtalen, det skal dere være stolte av, sa han til forsamlingen.

Etter foredragene møttes russen utendørs til grilling. Det var skolens ledelse som overrasket med dette, russen fikk beskjed dagen før.

Fredrik fra Nannestad kantine og elever fra Restaurant og matfag serverte grillmat til russen. Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Eidsvoll Ullensaker Blad var på plass for å skrive en sak.  Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Eidsvoll Ullensaker Blad var på plass for å skrive en sak.
Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Avdelingsleder Odd Johnsen var med på både foredrag og grilling med russen. Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Avdelingsleder Odd Johnsen var med på både foredrag og grilling med russen.
Marcus Pedersen / Nannestad vgs

- Det var flott å se russen sitte ute og nyte finværet i lunsjen. Dette er vel noe av det første sosiale vi har fått gjort sammen, så det var veldig koselig stemning, sa en fornøyd russepresident Mads Koppang.

Han synes hele dagen ble veldig godt gjennomført, og sier også at de fleste elevene deltok på foredraget og det ser ut til at det også har vært til nytte.

- Espen er veldig dyktig og brenner for dette, så det var ingen mangel på engasjement. Dessuten er temaet ekstremt viktig, derfor er det så viktig at vi står på frontlinjen og viser at vi ikke støtter illegale rusmidler. Vi tror et slikt opplegg vil virke forebyggende. Dette hadde heller ikke vært mulig uten det vanntette samarbeidet russestyret har hatt med skoleledelsen, Espen og politiet hele veien, sier Mads.

T-skjortene er sponset av Lions Nannestad og Gaveutdelingen til Toten Sparebank.

Elevene fikk utdelt t-skjorter med kampanjelogoen på. Her er det Denas i 3MKB som har tatt den på. Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Rektor Stine Jeppesen stilte også opp. Marcus Pedersen / Nannestad vgs
Rektor Stine Jeppesen stilte også opp.