Første uke med fjernundervisning overstått

Dette har vært en annerledes uke for både lærere og elever. Det har vært en uke hvor vi virkelig har fått testet ut undervisning på digitale arenaer. Her er noen eksempler på hvordan fjernundervisningen har foregått.

Elever på vg1 Medier og kommunikasjon og lærer Ann Kristin Lind har hatt opplegg på Teams med videoinnsjekk hver time. På mandag jobbet elevene med en oppgave som blant annet handlet om mediedekningen av koronaviruset. Oppgaven varer ut uke 14 og består av delinnleveringer. Den kunnskapen og fakta som elevene tilegner seg gjennom deloppgavene skal benyttes som bakgrunnststoff til en egen podcast eller kommentar.

Kjell Arnt Nystøl har matematikkundervisning for idrettselevene. Kjell Arnt Nystøl / Nannestad vgs
Kjell Arnt Nystøl har matematikkundervisning for idrettselevene.
Kjell Arnt Nystøl / Nannestad vgs

Historielærer Torgrim Talleraas har laget en interaktiv Sway om blant annet Napoleon. En Sway er et presentasjonsprogram fra Microsoft, hvor man kan kombinere tekst, bilder og film for å lage en nettside.

På hudpleien må man også tenke kreativt i disse dager. Lærer Line Arnesen skulle ha undervisning og har rigget til et lite studio hjemme hvor hun kan lage undervisningsvideoer for elevene om blant annet hudrens. Hun brukte utstyr hun hadde tilgjengelig i huset, slik at elevene sannsynligvis har det hjemme. Hun fikk også hjelp av sønnen sin, Jens, som stilte opp som modell. Sofaen ble behandlingssenter og bakebollen ble brukt til rensevann. Slik fikk elevene instruksjon i renseteknikk og kunne så trene på dette hjemme

Slik kan man også undervise i hudpleie.  Line Arnesen / Nannestad vgs
Slik kan man også undervise i hudpleie.
Line Arnesen / Nannestad vgs

Kine Madsen har hatt undervisning i mediespesialisering/grafisk design på Vg3 MK. Hun snakker med elevene på Teams og på Discord. Elevene har hatt en oppgave hvor de skulle lage wall-art. Denas i 3MKB skal lage en gaming-inspirert vegg til Funhouse på Dal, og Mia i 3MKA lager for kantina på skolen.

Kine veileder elevene digitalt.  Kine Madsen / Nannestad vgs
Kine veileder elevene digitalt.
Kine Madsen / Nannestad vgs

Dette var bare et lite eksempel på all kreativiteten som har blitt vist denne uken.