Elever bokbadet forfattere

Torsdag før vinterferien ble leseprosjektet for vg1-klassene på Studiespesialiserende, Idrett og Medier og Kommunikasjon avsluttet med et bokbad. Elevene intervjuet Lars Mæhle og Lise Forfang Grimnes.

Tony Ha / Nannestad vgs

Før jul fikk elevene presentert bøker fra Mæhle og Grimnes og deretter skulle de lese en av disse. For å avslutte prosjektet skulle frivillige elever melde seg som som bokverter til bokbad.

Lars Mæhle har skrevet over 60 bøker, både for barn, ungdom og voksne. Flere av elevene har lest bøker av ham fra før. Lise Forfang Grimnes er kjent for de to bøkene om Minja, "Kaoshjerte" og "Blodskraft" som tar for seg blant annet norsk folketro.

Bokbadet ble holdt i personalrommet på skolen.

Tony Ha / Nannestad vgs

Lars Mæhle var førstemann ut, og elevene som bokbadet ham var Kevin fra 1MKA, Andrea og Johannes fra 1STA, Theodor fra 1STB og Alexander fra 1STC. Elevene som bokbadet Lise Forfang Grimnes var Nora fra 1STB, Johannes fra 1MKB, Victoria fra 1STA og Hans Anton fra 1MKA. Tony fra 1MKA tok bilder i begge bokbadene.

Elevene viste seg å være svært habile bokverter, de stilte både interessante og krevende spørsmål som forfatterne fikk bryne seg på. De snakket om miljøsaken, budskap i bøkene, favorittforfattere og hvordan det er å jobbe som forfatter.

Både Mæhle og Grimnes var fornøyd med å bli intervjuet av elever.

Personalrommet var fylt opp med elever som kom for å se bokbad. Tony Ha / Nannestad vgs
Personalrommet var fylt opp med elever som kom for å se bokbad.