Medieelever i kulissene på Escape Room

Ulrik, Domantas og Thea fra 2MOK fikk et helt spesielt foredrag og omvisning fredag 3. januar. Turen gikk til Funhouse på Dal hvor de fikk møte Steven Fletcher som står bak både konsept, idé og utbyggingen av Terrorhouse som ligger i kjelleren i samme lokale.

Steven Fletcher er en selvlært spesialist innen å bruke elektronikk og programmering i utforming av spøkelseshus, han har tidligere jobbet med prosjekter som Spøkelseshuset i Fredrikstad. Steven viste blant annet elevene hvordan han setter sammen alt fra syngende spøkelser til hender som spretter opp av esker når man går forbi.

Steven Fletcher viser frem sitt syngende skjelett

Etter en kort innføring i programmering og elektronikk som verktøy, gikk turen inn i det man kan anta er ett av de største Escape Rooms som finnes i Norge. Labyrinten inneholder hele ni rom med innslag av ekte skuespillere og slående effekter. Elevene fikk en grundig innføring i hva som er viktig når man bygger Escape Room, med alt fra sikkerhet og vanskelighetsgrad. De fikk og prøve seg på å løse noen enkeltgåter, noe de forøvrig klarte med glans. Avslutningsvis fikk de lov til å ta en titt på kontrollrommet hvor magien skjer, og selvfølgelig fikk de en liten runde med Pinball og andre spill oppe på Funhouse.

Steven, Domantas og Ulrik tester ut noen av flipperspillene

Besøket var en del av valgfaget medieutvikling, hvor opplæringen blant annet skal bidra til at eleven utvikler nye og engasjerende ideer som skaper nye arenaer mellom publikum og innhold i mediene. Videre skal opplæringen fremme kunnskap om hvordan medieprodukter, innhold, tjenester og løsninger utvikles i samspill med brukerne og teknologien. Etter besøket kan vi si at elevene mildt sakt var fornøyde, og tok med seg et par ideer til det videre arbeidet.

Vi takker for at vi fikk lov til å komme, og ser frem til å besøke Terrorhouse - så fort gåtene er byttet ut med nye.

Ulrik fant veien ut, heldigvis

Kine Marie Kapaasen Madsen

Lektor med tilleggsutdanning & Rådgiver for Medier og kommunikasjon, Idrettsfag, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og VG2/VG3 Helse- og oppvekstfag

E-post Kine.Marie.Kapaasen.Madsen@nannestad.vgs.no