Forventningsfulle lærere gleder seg til nytt utdanningsprogram

Medielærerne Anne Kari Røise og Anders Malmø gleder seg til å kunne tilby det nye yrkesfaglige utdanningsprogrammet Informasjonsteknologi og medieproduksjon fra høsten 2020. Les mer her.

Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs

- Dette blir et utdanningsprogram hvor det beste fra mediefag og IKT møtes i en fremtidsretta og yrkesfaglig utdanning hvor elevene får et fagbrev, sier Anne Kari.

Lærerne jobber nå med å klargjøre den nye linja.

Informasjonsteknologi og medieproduksjon gir elevene både praktiske og teoretiske ferdigheter i tråd med arbeidslivets behov. De får utvikle seg innenfor kommunikasjon, kreativitet og problemløsning. Innblikk i teknologiens konsekvenser, etikk og lovverk står også sentralt. Andre stikkord er design, historiefortelling og teknologiforståelse. Elevene skal også opparbeide seg kunnskap om programmering, god infrastruktur og teknisk arkitektur. I tillegg lærer man om nettverk, server, samt brukerstøtte, og service knyttet til systemer og tjenester. Andre året velger elevene om de vil fortsette på informasjonsteknologi eller medieproduksjon.

Elevene får låne det de trenger til de forskjellige medieproduksjonene. Skolen har profesjonelle fotostudio, TV/filmstudio med green screen, klipperom, lydstudio og datalab med raske og kraftige datamaskiner. Elevene får også installert aktuell programvare fra Adobe til bruk i design, foto, film og lyd.

- Vi ser frem til å kunne tilby et spennende utdanningsprogram, sier lærerne.

Følg med på hjemmesiden vår for mer informasjon om det kommende studiet.