Skolen sponser vaksine, russen bidrar tilbake

I år spanderer Nannestad videregående skole hjernehinnebetennelse-vaksine på russen. Som takk skal russen bidra ved å jobbe i Læringssenteret, skolens bibliotek.

Både rektor Stine og russen er fornøyd med opplegget. Her også sammen med avdelingsleder Odd Johnsen. Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs
Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs

Hver tirsdag i 3. og 4. time kommer tre eller fire russeelever til Læringssenteret, hvor de får forskjellige oppgaver. De skal først og fremst være til stede for de andre elevene, ved å for eksempel bidra med leksehjelp. I tillegg må hver russ anbefale en bok eller en film som de stiller ut med personlig anbefaling. De siste par ukene har russen blant annet laget julepynt til Læringssenteret, og det skaper god stemning.

Bibliotekar Roy Martin Kristiansen er veldig fornøyd med samarbeidet.

- Det er både gøy og nyttig å få hjelp av russen hver tirsdag. Avtalen fungerer veldig bra, og jeg setter stor pris på dette initiativet, sier han.

Elevene må kvittere på at de har vært i Læringssenteret, og russepresident Mads Koppang følger opp og passer på at alle holder avtalen.

- Opplegget rundt arbeidet i Læringssenteret synes jeg var et godt forslag. Når jeg ser resultatet av det russen hittil har gjort, virker det på meg som at det har blitt vellykket. Russestyret er godt fornøyd med ordningen rundt vaksinen, spesielt når 103 avgangselever var innom helsesykepleier for å ta vaksinen forrige uke, sier en fornøyd russepresident.

Det er 193 elever på Vg3 i år, men flere hadde tatt vaksinen fra før, så de aller fleste elevene har nå tatt vaksinen.

Rektor Stine Jeppesen synes også avtalen fungerer bra.

- Dette samarbeidet er noe alle parter vinner på. Det er flott at russen bidrar til å skape et godt miljø på Læringssenteret, som for mange av skolens elever er et viktig tilholdssted. Tanken med dette tiltaket er at russen er en viktig bidragsyter til å skape et godt miljø. Jeg setter samtidig pris på den gode dialogen skolen har med russen og synes det lover godt for russetiden, som skal være en trygg og god periode for alle elever på skolen, sier hun.

Elevene lager bokjuletrær til Læringssenteret. Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs
Elevene lager bokjuletrær til Læringssenteret.
Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs