BeeHome - ungdomsbedrift

BeeHome er en ungdomsbedrift med fokus på bærekraft og sosialt engasjement. Gjennom et samarbeid med «Inn på tunet»-prosjektet på Ås gård i Ullensaker selger de miljøvennlige bie-hotell.

Bente Økern Atleen / Nannestad vgs

«Inn på Tunet» på Ås gård er et lavterskeltilbud til mennesker som sliter med rus og psykiske problemer. Elevene har selv vært på gården og snakket med brukerne, og i felleskap har de kommet frem til hvordan bie-hotellene skal se ut.

En tredjedel av alle villbier er i dag utrydningstruet, noe som truer verdens matvareproduksjon. Med et insekts-hotell i hagen kan alle være med og hjelpe både miljø og de små nyttedyrene. BeeHome’s slagord er derfor:

Vær miljøbevisst! Gjør en innsats! Vær med og redd biene!

Mandag denne uka BeeHome med på GründerIdol Øvre Romerike. Gründeridol er en arena for ungdomsbedrifter og mentorer, hvor formålet er at ungdomsbedriftene skal få tilbakemeldinger på egen idé, bedrift og veien videre, og i tillegg knytte verdifulle kontakter for fremtiden. Etterfulgt av to workshops gjennomføres en pitchekonkurranse, hvor elevene har en kort presentasjon om sin bedrift og idé.

I konkurranse med mange ungdomsbedrifter fra hele Øvre Romerike ble BeeHome UB puljevinner. Vi gratulerer!