Suksess for eTwinning på Nannestad vgs

Skolens eTwinning-prosjekt "Be the Change, Take the Challenge" mottok nylig det europeiske kvalitetsmerket. Det betyr at prosjektet anerkjennes på høyeste nivå i Europa.

Skoleåret 2018/2019 deltok 250 skoler fra mer enn 60 land i det globale prosjektet "Be the Change, Take the Challenge 1819". Hovedmålet med dette prosjektet var å implementere FNs 17 bærekraftsmål i læreplanen, å skape et trygt område der elevene kunne møte internasjonale jevnaldrende og bli en del av et globalt samfunn som bruker engelsk som et kommunikasjonsmiddel, å forstå SDG-ene (Sustainable Development Goals) og utfordringene med å oppnå dem. 

Målgruppen i dette prosjektet var elever og lærere på ungdoms- og videregående skoler. Noen av dem var våre tidligere prosjektpartnere og deltok i vårt tidligere prosjekt "Be the Change, Take the Challenge" mellom august 2017 og april 2018, men det var også ganske mange nye lærere og elever som deltok i et så stort prosjekt for første gang. Microsoft Teams ble brukt som et kraftig hub for teamarbeid. Prosjektet hadde en god blanding av nettverksbasert og prosjektbasert læring. Det er også viktig å nevne at noen kjente som Hans Lak, Wizard Ayush, Rob Ford, Victoria Ibiwoye, Jim Tuscano og Jesus Catigan Iinsilada ble prosjektets ambassadører og jobbet hardt for å spre informasjon om vårt arbeid og prosjekt på tvers av andre land. 

Mellom september 2018 og mars 2019 jobbet elevene i internasjonale grupper og fokuserte på selvlagde problemstillinger innen bærekraftsmål. Deretter måtte de lage løsninger på problemene de fant ved å bruke en rekke digitale verktøy. Elevene deltok også i mange online-sesjoner der de diskuterte mulige løsninger på utvalgte problemer i internasjonale grupper og presenterte funnene sine ved hjelp av Adobe Spark, Canva, Wordpress, Anchor og sosiale medier.

I oktober ble dette prosjektet kåret som beste eTwinningprosjekt og fikk det europeiske kvalitetsmerket.

 

Kontaktperson

396661

Barbara Anna Zielonka

Lektor med tilleggsutdanning

Underviser i engelsk og internasjonal engelsk

E-post Barbara.Anna.Zielonka@nannestad.vgs.no

Tlf: 63996730