Besøk av Skedsmo Modellflyklubb

Atle Klungrehaug fra Skedsmo Modellflyklubb besøkte elevene på Teknologi- og forskningslære for å gi dem nyttige tips til sin unge ingeniør-oppgave.

Atle Klungrehaug viser elev Jørgen Ruud hvordan man bygger modellfly. Kjell Arnt Nystøl / Nannestad vgs
Atle Klungrehaug viser elev Jørgen Ruud hvordan man bygger modellfly.
Kjell Arnt Nystøl / Nannestad vgs

Den unge ingeniør-oppgaven er en del av kompetansemålet "Den unge ingeniøren" som handler om teknologi i en kreativ og praktisk sammenheng. Eleven skal kunne planlegge og bygge en konstruksjon som er fast eller bevegelig og som har en definert funksjon. 

I dette faget skal altså elevene konstruere et fly som svever minst 10 meter. Atle fra Skedsmo modellflyklubb viste frem sine flymodeller og forklarte elevene blant annet om vingedesign, hvilke fysiske krefter som motvirker gravitasjonskrefter og hvordan man bygger inn stabilitet. 

Siden Nannestad videregående skole har Oslo lufthavn Gardermoen som nærmeste nabo er det aktuelt med temaer knyttet til lufthavn. Denne gangen skal elevene altså bygge et fly. NHO luftfart har også vært innom og forelest om flyindustrien i Norge, med tanke på miljø. Etter det besøket skrev elevene en oppgave der de sammenlignet en flyplass på hvert kontinent og reflekterte over hvordan Oslo lufthavn Gardermoen konkurrerer mot flyplasser i utlandet. 

Skedsmo modellflyklubb besøkte Nannestad videregående skole i fjor.

- Lokalkunnskap som kommer våre elever til nytte er vi spesielt takknemlige for, sier lærer i Teknologi- og forskningslære, Kjell Arnt Nystøl. 

 Kjell Arnt Nystøl / Nannestad vgs
Kjell Arnt Nystøl / Nannestad vgs

 

Kontaktperson

164040

Kjell Arnt Nystøl

Lærer Realfag Newton-lærer STEM teacher

Lærer Realfag (STEM teacher) SSP- MK- RM Realfagsavdeling, Newton-lærer, MNT-forum representant

E-post kjell.arnt.nystol@nannestad.vgs.no

Tlf: 63996740