Besøk av skuespiller Torgrim Mellum Stene

Den beste måten å forberede deg til en presentasjon på er å lytte til folk med erfaring. Torgrim Mellum Stene er skuespiller, og vet hvor tøft det kan være å stå foran et publikum. På fagdagen til Teknologi- og forskningslære kom han til Nannestad vgs for å utfordre elevene til å øve på kroppsspråk, øyekontakt, stemmebruk og aktiv lytting i en presentasjon.

Skuespiller Torgrim Mellum Stene lærte elevene om hvordan de kunne bli flinkere til muntlig presentasjon. Marie L. Johansen / Nannestad vgs
Marie L. Johansen / Nannestad vgs

Et av kompetansemålene i faget Teknologi- og forskningslære er at eleven skal kartlegge og presentere praktisk bruk av realfag i en lokal bedrift eller institusjon. Til oppgaven har elevene fått en bestilling i høst om å gjennomføre Buzz Talks, til ære for 50-årsmarkeringen av månelandingen og for å markere at skolen som en av få har mottatt en personlig hilsen fra Buzz Aldrin.

Marie L. Johansen / Nannestad vgs

Noen av tilbakemeldingene fra elevene etter økten var:

- Økta med Torgrim var spennende, morsom, interessant, lærerik og informativ. Jeg lærte masse om hvordan fremføre på en kreativ og praktisk måte, samt følte at det hjalp oss å bli bedre kjent og få et bedre samhold i klassen. - Trond Christian Haug

- Torgrims økt var veldig lærerik, fordi vi kunne faktisk øve på de tingene vi trenger i forhold til presentasjon. Han hadde en god balanse mellom å gjøre det trygt og å utfordre oss. Kunnskapene han delte med oss var veldig relevante. Jeg følte at han hadde et engasjement for å få oss til å bli mer trygge i presentasjon. - Oskar Vigren.

Marie L. Johansen / Nannestad vgs

Buzz Talks begynner etter høstferien og programmet ser slik ut:

Tema Dato
Sensor technology and your health/privacy. Too much or too little? Uke 41
Lab-grown meat Uke 42
Is climate change real? NASA/NOAA facts Uke 42
Mission to Mars Uke 43
Drone delivery Uke 43
Hydroponics as a new agricultural method Uke 44
Smart homes Uke 44
Autonomous vehicles Uke 45
Norway: a leading space nation? Uke 45
Vegan diets – a meat-free alternative Uke 46
Splinternet Uke 46
Robot society Uke 47
Colonizing the moon Uke 48
Artificial Intelligence Uke 49

Nannestad vgs takker Stiftelsen Militærhistorisk Forum Østlandet for økonomisk støtte til opplegget.

Tekst: Kjell Arnt Nystøl

Kjell Arnt Nystøl

Lærer Realfag Newton-lærer STEM teacher

Lærer Realfag (STEM teacher) SSP- MK- RM Realfagsavdeling, Newton-lærer, MNT-forum representant