Ny digital realfagstavle

I Læringssenteret kan du nå finne en ny digital realfagstavle. Tavla er et resultat av et samarbeid mellom lærerne i Teknologi- og forskningslære, IKT og en ekstern programmerer.

Lærere i Teknologi- og forskningslære Kjell Arnt Nystøl og Lars-Kristian Iversen og IKT-ansvarlig Rolf Skaara.  Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs
Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs

På tavla er det en Raspberry Pi, som er en datamaskin på størrelse med et kredittkort. Den styrer den nye digitale tavla.

- Jeg håper tavla blir fylt med realfagsrelaterte oppslag og bilder. Alle elever har et forhold til naturfag, siden det er obligatorisk for alle studieretninger. Men realfag omfatter også andre spennende temaer innen kjemi, fysikk, biologi, matematikk og teknologi, sier Kjell Arnt Nystøl, lærer i Teknologi- og forskningslære og initiativtager til den digitale tavla.

Raspberry Pi kjører Linux. Utfordringen for skolen har vært å få bilder rotert slik at de kan vises på en stående skjerm. Programmerer Rune Henning Johansen har skrevet et program som gjør dette, og Nannestad vgs takker ham for hjelpen.

Kjell Arnt Nystøl

Lærer Realfag Newton-lærer STEM teacher

Lærer Realfag (STEM teacher) SSP- MK- RM Realfagsavdeling, Newton-lærer, MNT-forum representant

E-post kjell.arnt.nystol@nannestad.vgs.no