1STC blir juryklasse i Ungdommens kritikerpris

Neste år skal elevene i 1STC kåre årets beste skjønnlitterære bok, i samarbeid med seks andre skoleklasser fra resten av landet.

Klasse 1STC Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs
Klasse 1STC
Roy Martin Kristiansen / Nannestad vgs

Norsklærer Anita Moen, i samarbeid med Læringssenteret, søkte om å få sin klasse valgt ut til å være en del av juryen til Ungdommens kritikerpris. I går fikk hun beskjed om at klassen hennes har blitt plukket ut. Både Anita og elevene gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

Neste skoleår skal altså elevene lese åtte av årets romaner. Bøkene blir valgt av forskjellige kritikere. Store deler av norskundervisningen kommer til å handle om å lese bøkene

Etter å ha lest alle bøkene skal elevene møte de andre juryklassene, hvor de sammen skal komme frem til hvem de synes fortjener å vinne Ungdommens kritikerpris.

Mars neste år skal så elevene bokbade alle forfatterne, før selve utdelingen.

Både Anita og elevene i 1STC gleder seg veldig!