Sterkt foredrag for elever på Helse- og oppvekst og Idrett

Alle elevene på Helse- og oppvekst pluss elevene i 3IFA fikk i går høre Martin Bakkejord Skolbekken fortelle om da han mistet begge beina etter jordskjelvet på Kos i 2017, og om rehabiliteringen i ettertid.

 Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS
Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS
 Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS
Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS

Martin snakket til et fullsatt auditorium, ca. 120 elever satt musestille og hørte på historien hans. 

I 2017 var Martin og fire kompiser på ferie på Kos, da de ble rammet av et jordskjelv. Martin endte opp med å måtte amputere begge beina. 

Før han dro til Kos var det fotball som var det viktigste i livet til Martin Bakkejord Skolbekken. Han følte det var det eneste stedet han virkelig kunne prestere, og han trivdes ikke så godt på skolen. Men på grunn av jordskjelvet endret alt seg. 

Da han våknet opp og så at det ene beinet var revet av, var det første han tenkte at han ikke kom til å rekke å bli frisk til neste fotballkamp. Videre fortalte han om hvordan han kjempet for livet og fikk førstehjelp fra kompisene sine. Han fortalte også om tiden etter jordskjelvet, og sitt opphold på rehabiliteringssenteret Sunnaas. 

Det ble et sterkt og engasjerende, men også humoristisk foredrag for elevene, og Martin fikk mange spørsmål da han var ferdig. 

Sommeren 2018 dro Martin tilbake til stedet hvor han mistet beina, og det gikk bedre enn forventet. Stedet har blitt bygget opp igjen, og han kunne fortelle at han synes det var godt å se at livet går videre.