Helse- og oppvekstfag

Utdanningsprogrammet Helse- og oppvekstfag er for deg som ønsker å jobbe med mennesker. Du lærer om alt fra livsstilsykdommer, skader og lidelser til barn og unges utvikling. En viktig del av utdanningsprogrammet er også kommunikasjon og sosial kompetanse. Helse- og oppvekstfag gir deg mange muligheter uansett om du ønsker å bli hudpleier, helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider.

Yrkesfaglig opplæring, som helse- og oppvekstfag, fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

Du kan bli:

• helsefagarbeider, ambulansearbeider eller portør
  • barne- og ungdomsarbeider
  • apotektekniker, helsesekretær eller tannhelsesekretær
  • hudpleier, fotterapeut eller ortopeditekniker

Se alle yrker og kompetanser på Vilbli.no.

Arbeidssteder:

• sykehus, sykehjem, boliger eller hjemmetjeneste
  • barnehager, skoler eller skolefritidsordninger
  • apotek, tannlege- eller legekontor
  • fot- eller hudpleiesalonger eller parfymeri

Du bør være:

• omsorgsfull og kunne ta hensyn til mennesker med forskjellig bakgrunn og livssituasjon
  • flink til å kommunisere
  • god til å samhandle med andre

Inntaket til videregående skole har søknadsfrist 1. mars.

Høsten 2017 står lærerne på Nannestad videregående skole klare til å ta i mot deg!

Bente Akre

Utviklingsleder Helse og oppvekstfag