Her skilles røde og hvite muskler fra hverandre.

Skalpellerte fisk i biologitimen

Ytre morfologi og indre anatomi skulle undersøkes da biologielever dissekerte torsk med skalpell på fagdagen 27. oktober.

Weronika Minkus og Even Sættem-Flattum forteller om foredraget med Knutsen.

Foredrag om rusavhengighet for sosiologielever

Arild Knutsen er tidligere rusavhengig, men er i dag kjent talsperson for rusmisbrukere og er leder i foreningen for human narkotikapolitikk, en brukerorganisasjon på rusfeltet som arbeider for skadereduksjon og en ruspolitisk reform. Kjennskap til rusfeltet er en viktig del av sosiologiundervisningen, mandag 16. oktober fikk sosiologielevene foredrag med Knutsen.

Satser på NM-medalje i kjøttprodukter nok en gang

NM-pølsa fra i fjor er godt kjent. Nå har vi sendt inn smaksprøver på medisterkake laget på egen oppskrift, så vi venter spent på dommen.

Lærer Barbara er imponert over elevenes formidlingsevner.

Internasjonalt samarbeid på tvers av landgrenser

Prosjektet "Be the Change, Take the Challenge" er nå i full gang på vår skole, og elevene har nå vært i lengre skype-samtaler med franske og kanadiske elever.

Jentene lærer å programmere roboten.

To uker med utdanningsvalg

Elever fra de omkringliggende ungdomsskolene er på besøk hos oss denne og neste uke. De skal teste ut et utdanningsprogram etter eget ønske.

F.v.: Barnehagefaglig rådgiver Anne-Lene Sørgård, virksomhetsleder barnehage  Kari Hamre Storholm, avdelingsleder Realfag Theresa Myran, Guri Langholm, virksomhetsleder skole Anne Bergem.

Realfagsløftet i gang

Nannestad som realfagskommune har satt i gang løftet, så det skjer det mye spennende realfaglig fremover. Barnehagene er blant de som får mye nytt realfagsutstyr, og 10. oktober ble det arrangert fagdag for barnehageansatte for å bygge kompetanse.

Elevene hadde ingen vansker med å forstå hvordan VR-brillene skulle tas i bruk.

Bruker VR-briller i engelskundervisningen

Som engelsklærer vil jeg at mine elever skal få en opplevelse av det som skjer i engelskspråklige land på den beste måten. Det beste ville vært å reise dit, men det koster både tid og penger. Ved å bruke VR-briller kan vi reise i klasserommet.

Brianne snakker her om nyhetskilder og om hvordan falske nyheter oppstår.

Amerikansk gjest på engelsk fagdag

Den 28. september fikk 1STA besøk av Brianne Jaquette. Brianne er årets Fulbright Roving Scholar som besøker videregående skole for å dele sine kunnskaper om USA med norske elever og lærere.

Marcus Flatin, André Helne Rasen, Håvard Sæther, Bård Pedersen og Åsmund Løvås forklarer hvordan roboten som selv løser Rubiks kube fungerer.

Robotkveld tirsdag 10.oktober kl.15-20

Robotklubben er i gang igjen, og vi ønsker oss flere medlemmer.

Smaker det dyreste best?

Er det sånn at vi kan smake forskjell på merkevarer og kjedenes egne billigprodukter? Det var det vi ønsket å teste da markedsføringsklassen rigget til blindtesting i Fugleberget.