To infinity and beyond

For sjette gang fikk Nannestad besøk av Gabe Gabrielle fra NASA. Gabe holdt et spennende foredrag om jobben sin i NASA ved Kennedy Space Center i Florida.

Gabe engasjerte elevene. Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS
Gabe engasjerte elevene.
Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS

Denne gangen var elever fra 1MK som fikk høre foredraget. Også til stede var en del VG1-elever fra Helse- og oppvekst som tilfeldigvis møtte Gabe i Fugleberget og spurte om de også kunne få høre. 

Gabe fortalte levende blant annet om hvordan det er å jobbe i NASA, hva som faktisk skjer når en romferje blir skutt opp og hvordan det er å være astronaut i vektløs tilstand i verdensrommet. Han motiverte elevene ved å si at hvis du virkelig vil noe, så kan du klare det. Ikke lytt til dem som sier at du ikke får det til!

Han henvendte seg spesifikt til jentene og fortalte om alle kvinnene som jobber som både ingeniører og astronauter i NASA i dag. Så hvis de norske jentene hadde en drøm om å jobbe der så var det bare å gå for det. Om 20 - 25 år kommer mennesker til å lande på Mars, og da kan det godt være noen av Nannestad-elevene kan bli en av de første som setter foten der. Norge er en av nasjonene som jobber med ISS (International Space Station), så Gabe presiserte om man virkelig vil det og legger ned en innsats så kan man klare å få seg jobb i NASA, også fra Norge. 

Han delte erfaringer fra sitt eget liv, om hvor sterkt han mistrivdes på skolen, men hvordan det ikke hindret ham i å finne en jobb han elsket. Tilhørerne fikk også se videoer fra astronauter i vektløs tilstand som hadde tacokveld i verdensrommet, til latter fra salen.

Vi takker Gabe for nok et inspirerende besøk og håper vi ses i Florida neste år!

 

 

Kontaktperson

164040

Kjell Arnt Nystøl

Lærer Realfag Newton-lærer STEM teacher

Lærer Realfag (STEM teacher) SSP- MK- RM Realfagsavdeling, Newton-lærer, MNT-forum representant

E-post kjell.arnt.nystol@nannestad.vgs.no

Tlf: 63996740