Verdensdagen for psykisk helse

Elevrådet på skolen har i år stått bak en innholdsrik og viktig markering for Verdensdagen for psykisk helse.

Tirsdag 9. oktober fikk alle elevene på skolen høre på Christian Renè Wold, som holdt foredraget sitt "Hver dag er en kamp". Christian var i mange år en del av Oslos kriminelle underverden, og fortalte om sitt liv med rus og kriminalitet. Etter en periode i fengsel bestemte Christian seg for å endre livet sitt og nå er han utdannet sosionom og jobber på NAV, blant annet med å hjelpe ungdom og unge voksne.

Foredraget fant sted i storsalen på kommunehuset, og Christian holdt tre foredrag, et for hvert trinn på skolen.

Onsdag 10. oktober, som er selve Verdensdagen for psykisk helse, ble alle elevene møtt med kaffe og boller.

Deretter var det nytt foredrag, denne gangen i gymsalen. Gründer og mental coach Vegard Hjelmen holdt foredraget "Forandringen", hvor han snakket om sin erfaring med mobbing og depresjon. Vegard holdt på å ta livet sitt som 11-åring, men ble reddet av en venninne. Han snakket til hele skolen, og kom blant annet med råd om hvordan man kan bli mer raus. Han snakket om hvor viktig det er å lytte til vennene sine og spørre om de har det bra.

I Fugleberget var det forskjellige stands. Fra Nannestad kommune kom det et team fra Rus- og psykisk helsetjeneste, med informasjon om de forskjellige tilbudene kommunen har.

Skolens helsesøster Kristin Bjørnland hadde også en stand med informasjon om psykisk helse. Blant annet kunne man skrive ned hva raushet betyr for deg.

I morgen blir det visning av filmen "Vær raus!" laget av elevene Vegard, Edvin og Marcus på Medie- og kommunikasjon.