Gullklumpen 2018 – festaften på Medier og kommunikasjon

Hvert år har Medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole en stor konkurranse som avslutning på skoleåret. De siste ukene før ferien kan alle 120 elever selv velge kategori og briljere med hva de har lært.

Tekst & foto: Per Balch-Barth

Bedre og bedre nivå

-Hvert år tenker jeg at vi har nådd det maksimale av hva vi kan forvente av våre elever, men i år dere jo enda bedre! Avdelingsleder Odd Johnsen står foran elevene i skolens Auditoriet og prøver å oppsummere årets konkurranse.

Gullklumpen har lange tradisjoner på Medier og kommunikasjon og er formet slik at alle elever velger kategori og jobber selvstendig og fritt med å produsere sitt medieprodukt.

Lærerne slutter å være lærere og blir henvist til assistentrollen.

Journalistikk, Fotografi, Illustrasjon, Design, Motion Graphics, Musikkvideo og Spilldesign er kategoriene og temaene speiler direkte framtidige karrieremuligheter.

-i alle disse kategoriene er nivået langt over det som er naturlig å forvente på videregående nivå, forteller Odd Johnsen.

-Her er elevene flinke til å fortelle historier og formidle sitt budskap. Norge trenger innovasjon, kreativitet og nyskaping og utdanningsløpet Medier og kommunikasjon er det smarteste valget unge mennesker kan ta, fordyper Odd Johnsen.

Programledere Majka Wegierska og Vilde Ruud var programledere for andre gang for en fullsatt sal.

Gullvinner 2018

Årets store Gullklumpen gikk til Tekla Tselentis fra andre klasse. Hun har fordypet seg i fotografi og viser en serie der fagjuryen begrunner slik:

- Årets vinner inviterer oss inn i en vakker verden. Estetiske bilder antyder at det finnes mer enn det øyet fanger ved første øyeblikk. Her er det lag på lag med både skumle og merkelige dybder som utfordrer hver enkelt og bildene nærmest forlanger ettertanke.

Vinneren har et fantastisk fotografisk blikk og behersker de tekniske elementene i redigeringen.

Tekla forteller at hun alltid søker etter estetiske og vakre bilder. Årets serie prøver å vise indre følelser på utsiden slik at det blir synlig for andre. Man er fanget i sin egen kropp og det er ikke alltid synlig for andre.

Årets vinnerbilde. Fanget i sin egen kropp og indre følelser er ikke alltid så synlig for andre. Fotograf Tekla Tselentis har fanget et sterkt bilde av en ung og søkende pike.

Karriere i mediebransjen

Hun satser på en karriere innen visuell kommunikasjon, gjerne noe med sosiale medier slik at man har en interaksjon med publikum.

-Det som er viktig er å formidle det estetiske og vakre.  Jeg passer i mediebransjen fordi jeg er en kreativ person og liker det å fortelle historier til et publikum.

Tekla Tselentis er året store Gullklump-vinner. Avdelingsleder Odd Johnsen er stolt av sine elever og årets nivå på de innleverte bidrag.