Besøk fra Spania

For andre år på rad har Nannestad VGS fått besøk av 24 spanske elever fra Valencia, og det har vært en innholdsrik uke.

Elevene kommer fra skolen IES San Antonio de Benagéber i Valencia. De ankom Norge forrige lørdag (etter noe baggasjetrøbbel). Hver spanjol har bodd hjemme hos familien til en norsk elev.

Hvordan har så spanjolene tilbragt uken sin i Norge? Det har vært særdeles innholdsrikt og sosialt for både spanjoler og nordmenn. Mandagen var de på skolen og deltok i diverse undervisning. De ble imponert og fascinert over alle yrkesfagene vi tilbyr og det at vi har egen restaurant, hudpleiesalong og fotorom på skolen vår. De fikk servert norsk laks og dessert til lunsj.

På tirsdag var det skidag på Budor. Elevene stod på ski og snowboard, akte, samt grillet pølser inne i en lavvo. Heldigvis ingen brukne bein!

Onsdag deltok spanjolene i engelskundervisningen til Torgrim og Barbara. Det syntes de var veldig spennende, og kom med mange gode tilbakemeldinger. Elevene besøkte selvfølgelig også Eidsvollbygningen og Demokratisenteret.

På torsdag fikk elevene se Frognerparken, før de ble ønsket velkommen på Den Spanske Ambassaden. Her fikk de en presentasjon om relasjonene mellom Norge og Spania, og fikk høre om både turisme og næringsliv. Deretter gikk turen til Folkemuseet på Bygdøy hvor de fikk en introduksjon i norsk bohistorie.

I dag, fredag, bærer ferden til Operaen og Nobels Fredssenter.

Lærer Ingrid Strålsberg kan fortelle at utover dette har elevene også vært flinke til å organisere aktiviteter på egenhånd, deriblant bowling, Peppes Pizza og Korketrekkern.

- Nå gleder vi oss masse til å besøke spanjolene i Valencia i april, sier hun.