Masterchef på Nannestad VGS

For andre år på rad arrangerte kontaktlærer Line Østby kokkekamp for elevene på Barne – og ungdomsarbeiderfag VG2. I år var tema «barnebursdag».

Foto: Roy Martin Kristiansen / Nannestad VGS

Det er spesielt viktig at elevene på Barne- og ungdomsarbeiderfag har kunnskap om kosthold og hvordan man tilbereder sunn og god mat til barn og unge. I kokkekampen måtte elevene velge seg hvilken målgruppe de skulle lage mat for, og i matlagingen måtte de følge de offisielle kostrådene for Helsedirektoratet. Tre forskjellige elevgrupper presenterte spennende matretter, og juryen la vekt på kokkeferdigheter og elevenes samarbeid på kjøkkenet.

I år bestod juryen av kontaktlærer Line Østby, helsefaglærer og ernæringsekspert Anne-Lena Sundt Iversen og kontaktlærer på Restaurant- og matfag, Tone Aarlien Østby.

Det knyttet seg stor spenning til hvem som gikk av med seieren, og jubelen brøt løs da juryen kåret Celine, Kristine, Patrik og Jane til vinnerlaget. Med 13-åringer som målgruppe hadde kokkelaget snekret sammen en velsmakende ytrefilet av svin, tzatziki, fylt paprika og kandisert eple til dessert.

Gratulerer så mye til vinnerne!