To diplomer til Nannestad i internasjonal fysikkolympiade

Norske elever deltar hvert år i internasjonale olympiader i fysikk, kjemi og matematikk. Nannestad videregående skole har deltatt i olympiaden, og Vg3-elevene Sigurd Skatvedt og Michael Murray fikk diplom for svært gode resultater.

Sigurd Skatvedt fikk 17,5 poeng og Michael Murray fikk 15,5 poeng. Dette viser at de har svært gode fysikkkunnskaper, alle over 15 poeng mottar diplom som bevis på dette. For å gå videre til 2. runde i den internasjonale olympiaden og konkurrere i Portugal, kreves 19 poeng eller mer.

– Målet er å stimulere skoleelever med interesse for realfag til å fortsette arbeidet med fagene. Det legges stor vekt på verdien av faglig og sosialt samvær med jevnaldrende fra mange land. Vi ser på uttakingsprøver, treningsopphold ved universitet og selvsagt selve den internasjonale olympiaden, som en fin måte å stimulere interessen for realfagene på, skriver Fysisk institutt ved UIO på sine nettsider