Tidligere MK-elev nå filmfotograf

Sjur Kleppan gikk ut fra Medier og kommunikasjon på Nannestad våren 2017. I dag har han bestemt seg for å satse på karriere som filmfotograf, og har i høst jobbet med bakomfilmen til Gjengangere.

Fjorårets MK-elev Sjur Martin Kleppan jobbet i lange perioder som produksjonsassistent på filmen Gjenganger ved siden av skolearbeidet.

– Jeg gjorde mye forskjellig. Jeg hjalp til med produksjonsdesign, med å finne rekvisitter og locations. Jeg jobbet med logistikken og fraktet kamera, lys og lyd utstyr til location før innspillingen begynte. Under innspillingen hjalp jeg til der det trengtes, alt i fra å hente kaffe og vann til å hjelpe lys- eller kameraavdelingen, foteller Kleppan.

Sjur filmet også bakomfilmen og var på vakt om det skulle skje noe spesielt.
Det var først da han jobbet med dette prosjektet at han bestemte seg for at det var filmfotograf han ville bli.

Det gleder oss på Medier og kommunikasjon på Nannestad at Sjur fant sin vei hos oss ved å få muligheten til jobbe med praktiske og reelle oppdrag. Skolen skal være en innfallsport til videre karriere og det er viktig å legge til rette for gode praksismuligheter.

Lykke til videre i karrieren!

Tekst: Kine Kapaasen Madsen