IFA-elever ble ingeniører for en dag

På fredag hadde 1IFA elevene den første fagdagen i engelsk dette skoleåret, og elevene fikk blant annet prøvd seg som ingeniører i Oslo.

Fredag 3. november hadde 1IFA-elever sin første fagdag i engelsk dette skoleåret. Isteden for å være på skolen reiste vi til Oslo og besøkte to interessant steder der elevene fikk faglig og språklig påfyll.

Det første stedet var det interaktive opplevelsessenteret Engineerium på Fornebu. Først ble våre elever introdusert til et nyoppdaget oljefelt og tildelt forskjellige ingeniørroller. Etterpå måtte elevene bli prosjektledere og hente en viktig informasjon fra forskjellige kanaler om gass og olje. Til slutt måtte de finne kreative løsninger for oljefeltet og presentere dem på engelsk foran andre grupper. Opplegget ble både engasjerende og utfordrende.

Elevene fikk også omvisning på Nobels fredssenter. Her fikk de lære mer om Nobels fredspris. Omvisningen inkluderte en fotoutstilling Hope over Fear, informasjon om ulike fredsprisvinnere og deres arbeid og Alfred Nobel. Opplegget dekket flere kompetansemål i engelsk og samfunnsfag.

Vi takker formidler for en lærerik og interessant dag!

Tekst: Barbara Anna Zielonka