Hubro Championship

9. og 10. april Hubro Championship ble arrangert på Oslo House of Innovation. I kvalifiseringen til mesterskapet har 4000 elever fra 80 videregående skoler deltatt. Tre elever fra Service og samferdsel klarte å kvalifisere seg sammen med åtte andre lag fra hele Norge og ett lag fra Sverige.

Laget fra Nannestad, som besto av 1SSB-elevene Emma Skovly, William Stokker og Fabian Foss, var det eneste laget fra Vg1, de andre lagene var fra Vg2 og Vg3.

I tillegg til konkurransen fikk elevene et veldig interessant foredrag av Marie Mostad fra Inzpire.me, om hvordan hun startet som gründer. Sjekk ut nettsiden https://inzpire.me/ for mer informasjon. På slutten av dagen fikk de være med på Escape Room.

Elevene konkurrerte i både økonomi og markedsføring. Første dagen var det konkurranse i Hubro Business Simulation (økonomi). Konkurransen i spillet gikk over fem år, med planleggingsfaser mellom hvert år (Fem år ble unnagjort på 2,5 timer). Etter første året lå Nannestad på 5. plass. Etter hvert ble det større avstand mellom lagene, når både strategi og taktikk spilte inn. Alle bedriftene konkurrerte i et marked der de ikke visste hvilke priser de andre konkurrentene satte på produktene sine, derfor ble det spennende. Før det femte året lå Nannestad fortsatt på en 5. plass, men det siste året dumpet flere konkurrenter prisene og Nannestad klarte ikke å selge alle produktene og falt ned til 6. plass.

Dag to var det konkurranse i markedsføring, og spillet skulle gå over 10 kvartaler. Nannestad begynte på 2. plass, men etter en spennende innspurt endte de opp på 8. plass.

8. plass ble også lagets plass totalt i konkurransen, av ni lag. Vinneren ble Molde videregående skole.

Tekst og bilder: Nils Vegel