Fra MK på Nannestad til Leeds Arts University

Ida Gustavsen gikk ut av Medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole i 2017, men hun begynte allerede i VG2 å lure på hva hun skulle etter hun var ferdig på videregående. Det eneste som var sikkert, var at hun ville studere grafisk design.

Ida Gustavsen

Etter tre år på Medier og kommunikasjon fikk Ida prøvd det meste innenfor feltet, og fant relativt fort ut at veien å gå var grafisk design. Hun sier selv hun var glad for å ha muligheten til å prøve ut forskjellige grener innenfor medier og kommunikasjon på videregående, på den måten kunne hun med større trygghet å vite at valget innenfor høyere utdanning var riktig for henne.

Hun startet reisen sin med å besøke flere skoler i Norge som tilbød grafisk design, men fant fort ut at hun ville benytte muligheten til å se mer av verden og reisen gikk da til England.

- Etter å ha lest meg opp på hvilke grafisk design-studier som hadde fått best vurdering og omtalte, endte jeg opp med å søke på fem skoler og jeg kom inn på alle, sier Ida.

Valget landet til slutt på Leeds, etter en intervjurunde med skolene. Ida valgte den som hun følte passet aller best for henne. Leeds Arts University ble grunnlagt i 1846 og tilbyr en rekke kreative studier.

Det er vanlig innenfor noen kreative studier at man må ta et forkurs slik at man er bedre rustet til skolestart, men dette behøvde ikke Ida etter tre år på Medier og kommunikasjon.

- Etter tre år på medier og kommunikasjon hadde jeg et godt grunnlag for å begynne med videreutdanning, sier Gustavsen.

Hun hadde allerede forkunnskapene i Adobe-programmene, kreativ tegning og praktisk arbeid innen grafisk design. Ida har nå vært student i seks måneder og kan fortelle at hun har lært veldig mye.

- Det er en del press og mye arbeid, med et er det virkelig verdt, forteller hun.

Gamle lærere ønsker henne masse lykke til videre, og nedenfor kan du se noen av arbeidene Ida har jobbet med så langt.

Ida Gustavsen

Kine Marie Kapaasen Madsen

Lektor med tilleggsutdanning

Medier og kommunikasjon