Jentene lærer å programmere roboten.

To uker med utdanningsvalg

Elever fra de omkringliggende ungdomsskolene er på besøk hos oss denne og neste uke. De skal teste ut et utdanningsprogram etter eget ønske.

F.v.: Barnehagefaglig rådgiver Anne-Lene Sørgård, virksomhetsleder barnehage  Kari Hamre Storholm, avdelingsleder Realfag Theresa Myran, Guri Langholm, virksomhetsleder skole Anne Bergem.

Realfagsløftet i gang

Nannestad som realfagskommune har satt i gang løftet, så det skjer det mye spennende realfaglig fremover. Barnehagene er blant de som får mye nytt realfagsutstyr, og 10. oktober ble det arrangert fagdag for barnehageansatte for å bygge kompetanse.

Elevene hadde ingen vansker med å forstå hvordan VR-brillene skulle tas i bruk.

Bruker VR-briller i engelskundervisningen

Som engelsklærer vil jeg at mine elever skal få en opplevelse av det som skjer i engelskspråklige land på den beste måten. Det beste ville vært å reise dit, men det koster både tid og penger. Ved å bruke VR-briller kan vi reise i klasserommet.

Brianne snakker her om nyhetskilder og om hvordan falske nyheter oppstår.

Amerikansk gjest på engelsk fagdag

Den 28. september fikk 1STA besøk av Brianne Jaquette. Brianne er årets Fulbright Roving Scholar som besøker videregående skole for å dele sine kunnskaper om USA med norske elever og lærere.

Marcus Flatin, André Helne Rasen, Håvard Sæther, Bård Pedersen og Åsmund Løvås forklarer hvordan roboten som selv løser Rubiks kube fungerer.

Robotkveld tirsdag 10.oktober kl.15-20

Robotklubben er i gang igjen, og vi ønsker oss flere medlemmer.

Smaker det dyreste best?

Er det sånn at vi kan smake forskjell på merkevarer og kjedenes egne billigprodukter? Det var det vi ønsket å teste da markedsføringsklassen rigget til blindtesting i Fugleberget.

Energisk og humørfylt Nannestadløp

Nannestadløpet har vært et høydepunkt hvert år siden oppstarten for fire år siden. Også i år ble det en flott dag med mye energi og godt humør.

De tyske elevene foran Eidsvollbygningen.

Besøk fra vår samarbeidsskole i Weimar

Vi har lenge hatt besøk fra vår samarbeidsskole i Frankrike, i fjor fikk vi besøk fra Spania. i år kunne vi ta i mot 20 elever fra vår samarbeidsskole i Weimar, Tyskland.

Nora Kyte forteller om utvekslingsoppholdet sitt.

Eventyrlig utvekslingsår

1STA fikk et hyggelig besøk av Nora Kyte fra 3STA. Forrige skoleår var Nora en utvekslingselev som tilbragte nesten hele året på en norsk båt som stoppet i 20 forskjellige havner jorda rundt sammen med norske og internasjonale elever.

Pysjkledde russ, mørkhudede og rugbyspillere fikk gjennomgå av Jonis Josef

200 utvalgte elever fikk stand-up show med Jonis Josef 20. september. Ut fra latternivået i salen, var det ingen tvil om at det slo an.